Danish  English  USA 
MusiCure_Stream_logo

Symposium Rigshospitalet september 2018

Rigshospitalets auditorium I - den 27.09. 2018


Niels Eje var inviteret som keynote speaker ved Kardiologisk sygeplejesymposium på Rigshospitalet, med deltagelse af sygeplejersker fra Region Hovedstaden og Region Sjælland. Her blev der præsenteret de nyeste forskningsresultater og publiceringer med MusiCure.


Award MusiCure April 2018
21 April 2018
Pris til MusiCure
Inviteret af ildsjæl og redaktør af Sund-Forskning, Marianne Palm, deltog Inge og jeg i dag i magasinets fagmesse “Danish Health and Science Award" på DOCKEN i København, og modtog her en særlig pris som årets Brobyggere for skabelsen af MusiCure. Vi er meget stolte af begrundelsen for tildelingen, som siger "en pris til nogen der gør en forskel for syge mennesker og som samtidig er brobygger mellem forskellige discipliner til gavn for sundheden”. Stor tak fra os til Marianne og teamet bag Sund-Forskning!
NYHED 19. september 2017
En test fra Svendborg Sygehus viser, at 70% af patienterne og 83% af de pårørende finder mere ro ved at lytte til musik og se naturfilm, mens de opholder sig i hospitalets ventefaciliteter. Lignende effekter ses på intensivafdelinger og i operationsafsnit.

Læs mere på dette link:  


Patienter tager godt imod musik og naturfilm
Magasinet SIND - Interview med Niels Eje juni 2017
Artikel i SIND
Niels_Eje_ Foredran_SIND

NYHEDER - 30. november 2016


Streaming MusiCure er en ny streaming tjeneste som tilbyder specielt designet og evidensbaseret MusiCure musik og naturfilm til afstressende positive og inspirerende oplevelser.


Under overskriften ’Bring naturen ind’ henvender tjenesten sig til alle - både private og selvstændige behandlere, institutioner, virksomheder, samt plejecentre og sygehuse i Danmark.


Tjenesten introducerer streaming af mere end 24 timers MusiCure musik og naturfilm, direkte til abonnenternes PC/Mac, Tablet, iPhone/iPad, Smart-TV, eller andre digitale medier. Et abonnement giver mulighed for ubegrænset afspilning og anvendelse, både for private og professionelle behandlere. 


Alt indhold er skabt på basis af 18 års udvikling og forskning, og er komponeret og produceret af Inge Mulvad Eje og Niels Eje.


Livsbekræftende natur og beroligende musik, via 4 separate kanaler 

Formålet med denne streaming tjeneste er, at formidle positiv livsbekræftende stimulation og skabe en beroligende stressfri atmosfære, gennem specielt designet musik, og film med naturmotiver, fordelt på 4 separate kanaler: 


1. MusiCure musik kanalen – specielt sammensatte MusiCure programmer og ’pauser’ med natur-atmosfærer.

2. Procedure kanalen – helt specifikke og tidsafmålte behandlingsprogrammer med MusiCure.

3. Naturfilm kanalen – naturstemninger fra hele verden, uden tale, og kun med MusiCure musik som baggrund.

4. Nat/Søvn kanalen – 8 timer med rolig MusiCure musik til indslumring og lyden af havets bølger hele natten.


Baggrund og evidens for MusiCure

Idegrundlaget for MusiCure blev skabt i 1998 af Professor Lars Heslet, overlæge ved Rigshospitalet, og komponist Niels Eje, og MusiCure hører i dag til den mest anvendte, og bedst dokumenterede originale musik, med forskningsresultater som er publiceret i 12 forskellige Internationale Lægefaglige tidsskrifter.


September 2016

Aktuel og igangværende forskning med MusiCure på danske hospitaler

2016: Studie med patienter som gennemgår koloskopi undersøgelser på Horsens sygehus: Effekten af musikintervention under koloskopi. Patient antal: 700 - forventes afsluttet ultimo 2016.


2015-2016: Studie med MusiCure musikken på lungemedicinsk ambulatorium, Bispebjerg Hospital: Kan musikken reducere patienters angst når de gennemgår en kikkertundersøgelse af lungerne? - et randomiseret, kontrolleret studie. 

Patient antal: 500 - 1. del afsluttet juni 2016 - 2. og 3. del gennemføres i løbet af 2016


2013-2016: Studie med børn i dagkirurgi på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V, COPA, Odense Universitetshospital: "Can auditive and visual intervention reduce pain and distress among minor children in the postoperative care unit?" Præsenteret ved den internationale konference for sygeplejersker ICPAN, som fandt sted i København i september 2015. Patient antal: 240 børn.MusiCure - Gefion Records ApS
Geelsskovvej 29
2830 Virum
 (+45) 45854948
E-mail contact@musicure.com